خطرناک ترین غذاهای لوکس دنیا
غذاهایی که در این مطلب قصد معرفی آنها را به شما داریم برخی از لوکس ترین ها در دنیا هستند که به طور حتم باید در لیست هر ماجراجوی دوستدار غذایی قرار بگیرد. در عین حال بدست آوردن این غذاها بسیار خطرناک بوده و تاکنون جان صدها ماهیگیر شجاع را گرفته است.
1. آبالون Abalone – چین، ژاپن و جنوب شرق آسیا
آبالون حلزون های دریایی خوراکی بزرگی هستند که به خاطر گوشت طعمدار و صدف های رنگین کمانی زیبای خود شناخته می شوند. این حلزون ها را می توان در آب های ساحلی سراسر دنیا جست و جو نمود اما بیشتر آنها از سواحل نیوزیلند، آفریقای جنوبی، استرالیا، غرب آمریکای شمالی و ژاپن جمع آوری شده و به خصوص در آشپزی جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین محبوب هستند. دلایلی از جمله بیماری، صید بیش از حد و کاهش سهام باعث شده اند که قیمت آبالون به شکلی غیر قابل کنترلی افزایش یافته و آن را به یکی از خوراکی های بسیار پرطرفدار و گران تبدیل کند.
البته نکته ای که وجود دارد این است که تنها غواصان می توانند آبالون را جمع کنند، اما در آب های آفریقای جنوبی، نیوزیلند و آمریکای شمالی، غواصی برای آبالون به همراه دستگاه تنفسی زیر آب غیر قانونی است. هر سال صدها نفر بدون وسایل تنفسی، جان خود را برای این حلزون های گران قیمت به خطر می اندازند؛ روشی سخت و خطرناک که در آن غواص ناگزیر از حبس کردن نفس خود تا عمق 10 تا 20 پایی زیر سطح اقیانوس است.
همچنین دقت کنید که این افراد معمولا لباس های شنای سنگین، کمربند سربی و قطعات سنگینی از آهن برای جدا کردن این حلزون های از صخره ها حمل می کنند و به همین دلیل جای تعجب ندارد که سالانه تعداد بسیاری غواص در راه به دست آوردن این مخلوقات غرق می شوند. سال گذشته در یک تعطیلات آخر هفته، 3 نفر در خط ساحلی کالیفرنیا جان خود را از دست دادند. به هر روی شرایط اقیانوسی می تواند غیر قابل پیش بینی باشد و به همین دلیل جای تعجب ندارد که برخی غواصان تازه کار رها کردن کمربند وزنه ی خود را فراموش کرده یا در بازگشت به سطح آب، هوشیاری خود را از دست بدهند.
چگونه و کجا آنها را امتحان کنیم؟
شما می توانید آبالون را در سوشی های ژاپنی به صورت خام امتحان کرده یا اینکه آنها را به سس سویا آغشته کنید. اگر خیلی شجاع هستید می توانید «توتسرور» را امتحان کنید که در واقع امعا و احشا تخمیر شده ی حلزون است. در چین، آنها را در حالی که کنار قارچ شیتاکی به آرامی پخته شده اند به سبک کانتونی به همراه سس سویا، زنجبیل و گشنیز میل می کنند. در کره، آبالون را در پودینگ برنج مخلوط می کنند که تبدیل به صبحانه ای بسیار دلچسب می شود.
2. صدف های گردن غازی Gooseneck Barnacles – شمال اسپانیا و پرتغال
این سخت پوستان با ظاهر عجیب خود با نام percebes نیز شناخته شده و غذایی هستند که می توان آنها را در شمال اسپانیا یافت. جالب است بدانید که ماهیگیران از یک صید خوب می توانند روزانه تا 1000 یورو کاسب باشند.
این خوراکی را با گوشت خوش طعم و عطر نمکی و دریایی آن می شناسند. این موجودات خود را به سنگ ها چسبانده و با استفاده از شاخک های خود، پلانکتون ها را جذب می کنند و امکان پرورش آنها به صورت تجاری وجود ندارد. تصادفی نیست که بهترین مکان برای پیدا کردن آنها در خط ساحلی مرگ (Costa de la Muerte) میباشد. در این مکان بادهای متغیر و صخره ها زندگی هزاران ملوان را گرفته و صدها کشتی را نابود کرده است.
برای بدست آوردن صدف های گردن غازی ابتدا باید از درون قایق به آب پریده، از تشکیلات سنگی تیزی بالا رفت که دائما در معرض شلاق های شدید امواج قرار دارند. بهترین صدف های گردن غازی در مناطقی با امواج بسیار بلند و قوی زندگی می کنند که این موضوع برداشت آنها را از روی صخره ها بسیار خطرناک می کند. امواج می توانند متغیر بوده و در ترکیب با جریان های اقیانوسی قوی، جان ماهیگیر را در کسری از ثانیه بگیرند.
چگونه و کجا آنها را امتحان کنیم؟
بهترین حالت برای لذت بردن از این صدف ها، این است که آنها را به سادگی با لیمو بخارپز کرده و در مایونز سیردار زد و خورد. در منوهای گالیسیایی و در امتداد سواحل پرتغال می توانید این غذا را بیابید. این غذا همچنین در ایالت واشنگتن و بریتیش کلمبیا کانادا نیز محبوب است.
3. لانه پرنده – تایلند، ویتنام و بورنئو
سوپ لانه ی پرنده را احتمالا تنها در کارتن ها دیده اید، اما این سوپ یکی از غذاهای خوشمزه در چین به شمار می رود جایی که یک لانه ی متوسط پرنده به قیمتی بالغ بر 2000 دلار به فروش می رسد. این لانه ها به طور خاص توسط بزاق دهان پرستوها ساخته شده و در معرض هوا خشک می شوند و وقتی در آب قرار می گیرند، بافت ژلاتینی مطبوعی پیدا می کنند. این لانه ها را از غارهایی در بورنئو و تایلند می توان پیدا کرد که شغلی بسیار سخت و خطرناک است و افراد ناگزیرند پابرهنه از ساختارهای سست بامبو در حالی بالا بروند که تنها حائل آنها دیوارهای غار است و در همین میان یک چراغ قوه نیز بین دندان های خود نگه داشته اند.
هر سال در حین انجام این کار خطرناک صدمات بسیار جدی برای این افراد رخ می دهد؛ به هرحال پرستوها لانه های خود را در مکان هایی می سازند که دسترسی به آنها مشکل باشد، اما قیمت بالای این لانه ها همچنان افراد را تشویق می کند که برای بدست آوردن آنها تلاش کنند. البته برداشت این لانه ها از نظر مباحث پایداری و مداخلات زیست محیطی موجب برانگیخته شدن نگرانی هایی برای این پرنده ها شده است. غیر از آنچه گفته شد خط ابتلا به آنفولانزای مرغی از خوردن سوپ هایی که با لانه های وارداتی غیرقانونی تهیه می شوند وجود دارد.
چگونه و کجا آنها را امتحان کنیم؟
مطمئن شوید که لانه ها از بورنئو، ویتنام یا تایلند می آیند، جایی که قوانین پایداری سختگیرانه تر است. از جمله غذاهای کلاسیکی که با لانه ی پرنده تهیه می شوند سوپ یا دسری شیرین به نام تونگ سوئی (کاستاردی شل که به عنوان دسر سرو می شود) هستند، اما شما می توانید آن را به همراه برنج یا بصورت ژله ی آماده نیز امتحان کنید.